Skip to content
Home » धरती हमरा गढ़वाल की | Dharti hamara garhwal ki song lyrics | Narendra Singh Negi Garhwali Song lyrics

धरती हमरा गढ़वाल की | Dharti hamara garhwal ki song lyrics | Narendra Singh Negi Garhwali Song lyrics

मित्रों इस पोस्ट में हम आपके लिए लेकर आएं हैं। एक प्यारे से गढ़वाली गीत धरती हमरा गढ़वाल की के  लिरिक्स और उसका वीडियो । यह मधुर गीत उत्तराखंड के गढ़रत्न श्री नरेन्द्र सिंह नेगी जी और अनुराधा निराला जी  ने स्वरबद्ध किया है। इसके स्वर पारम्परिक हैं। और इस गीत के संगीत निर्देशक हैं, H soni pum pum , यह गीत T-series कंपनी लॉन्च किया है।

amazon holi sale

( Garhwali Song lyrics )

“धरती हमरा गढ़वाल की “

धरती हमरा गढ़वाल की…

धरती हमरा गढ़वाल की …

कथगा रौतेली स्वाणी चा….

हो हो….

कथगा रौतेली स्वाणी चा।

पंच बद्री, पंच केदार , पंच प्रयाग

यखी छन ।

पंच बद्री, पंच केदार , पंच प्रयाग

यखी छन ।।

पंच पंडो यखी छन ..

भाग हमरा धन धन …

कुंड छन ,यक ताल छन ।

मठ यखे महान छन ।।

ताल सहस्त्र, घाटी फुलू की

आसमान छन ।

गंगा ,जमुना यखी बटी सबु

की भूख तीस बुझानी चा।

धरती हमरा गढ़वाल की …

कथगा रौतेली स्वाणी चा।

डांडी कंठीयो का देखा, लैंजा लग्यान

लैंजा लग्यान।

देवतों की धरती मा, मनखी बस्यान

मनखी बस्यान चा….

धरती हमरा गढ़वाल की…

धरती हमरा गढ़वाल की …

कथगा रौतेली स्वाणी चा….

हो हो….

देवदार बुरांश ,बाज ,कुलीन ,

पाया डाली देबतो की रोपी,

मनखु की पाली च…

हो हो…..

भेद, देव देवता मनखी को,

डोरू थाली मिटानी चा…

धरती हमरा गढ़वाले की

कथगा रौतेली स्वाणीचा….

पतिव्रता नारी यख,बांद किसान छन

बांद किसान छन ।

तीलू रौतेली यख,रामी बौराण छन

रामी बौराण छन।

भडू पवाडा सुणा, वीरों का देखा गढ़।

नरसिंह ,नागराजा, पंडो का देखा रण।।

तुम ते लाकुड़ दमो ढोलकी,

धाईं लगे कि, भटीयाणी च..

धरती हमरा गढ़वाल की…

धरती हमरा गढ़वाल की …

कथगा रौतेली स्वाणी चा….

हो हो….

(Garhwali song lyrics )

धरती हमरा गढ़वाल की
फ़ोटो सभार – सोशल मीडिया

“Dharti hamraa Garhwal kee “

dharatee hamara gadhavaal kee …

kathaga rautelee svaanee cha….

ho ho….

kathaga rautelee svaanee cha.

panch badree, panch kedaar , panch prayaag

yakhee chhan .

panch badree, panch kedaar , panch prayaag

yakhee chhan ..

panch pando yakhee chhan ..

bhaag hamara dhan dhan …

kund chhan ,yak taal chhan .

math yakhe mahaan chhan ..

taal sahastr, ghaatee phuloo kee

aasamaan chhan .

ganga ,jamuna yakhee batee sabu

kee bhookh tees bujhaanee cha.

dharatee hamara gadhavaal kee …

kathaga rautelee svaanee cha.

daandee kantheeyo ka dekha, lainja lagyaan

lainja lagyaan.

devaton kee dharatee ma, manakhee basyaan

manakhee basyaan cha….

dharatee hamara gadhavaal kee …

kathaga rautelee svaanee cha….

ho ho….

devadaar buraansh ,baaj ,kuleen ,

paaya daalee debato kee ropee,

manakhu kee paalee ch…

ho ho…..

bhed, dev devata manakhee ko,

doroo thaalee mitaanee cha…

dharatee hamara gadhavaale kee

kathaga rautelee svaaneecha….

pativrata naaree yakh,baand kisaan chhan

baand kisaan chhan .

teeloo rautelee yakh,raamee bauraan chhan

raamee bauraan chhan.

bhadoo pavaada suna, veeron ka dekha gadh.

narasinh ,naagaraaja, pando ka dekha ran..

tum te laakud damo dholakee,

dhaeen lage ki, bhateeyaanee ch..

dharatee hamara gadhavaal kee…

dharatee hamara gadhavaal kee …

kathaga rautelee svaanee cha….

ho ho….

इस गीत का वीडियो यहां देखें …..

इसे भी देखे :लाल बोतल शराबा पहाड़ी गीत लिरिक्स , कुमाउनी सांग लिरिक्स

पढ़े ,उत्तराखंड के प्रसिद्ध पनीर विलेज के बारे में – एक ऐसा गांव जो पनीर विलेज के नाम से विख्यात है …

Note – photo credit social media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *